İzmir Bilim Çocuk Anaokulu

Programlarımız

Programlarımız

Okulumuz sabah 08:00 ile akşam 18:00 aralığında eğitim vermektedir. Tüm branş dersleri, kahvaltı-öğle yemeği-ikindi kahvaltısı bu programa dahildir.

Şapkası bol olan bir okuluz. Okul Öncesi Programımız, başta Montessori, Reggio Emilia, Waldorf ve proje tabanlı öğrenme olmak üzere modern sistemlerin güçlü yönlerini ele alarak, her yıl ihtiyaca göre yeniden düzenlenir. 

Montessori çocuğun merkezde olduğu bir eğitim felsefesidir. Hayal gücünün bilgiden önemli olduğunu düşünen, pasif açık uçlu materyallerin gücüne inanan…Bu anlamda Montessori eğitim sistemi felsefesinin örtüştüğü pek çok alan bulunmaktadır. Ancak çocuğun merkezde olduğu tek eğitim sistemi Montessori eğitim sistemi değildir, çocuk merkezli diğer eğitim feslefelerinden de dünyadaki pek çok okul gibi beslenmekteyiz. Reggio Emilia nın meşhur doğal oyuncakları, Waldorf stilinin meşhur rengarenk ahşap oyuncakları da vazgeçilmezlerimimiz arasındadır. Bilinenin aksine Montessori eğitimi sadece araçlardan ibaret olmadığı gibi yanısıra  eğitimlerin felsefesi ve araçlarıyla çalışıyor olmak bizleri besler ve vizyonumuzu zenginleştirir.  Amacımız çocukların düzeylerini yükseltmek. Biz çocuğu bir bütün olarak algılayıp, bütüncül bakmamıza olanak sağlayan her bilimsel yöntemden esinleniriz.

 

 Branş Derslerimiz

 

Anaokulumuzda okul öncesi öğretmenlerimizi verdiği derslerin (Türkçe Dil Etkinlikleri, Hareketli/Bahçe Oyunu, Scamper, Yaratıcı Sanat, Özbakım Becerileri, Duyu Etkinlikleri)  yanında branş dersleri yaş, gelişim, branş özelinde kazanım alanları ve özel yeteneklerinin gözlenip keşfedilmesi özelindeki hedefler çerçevesinde planlanarak uygulanmaktadır.

 

Etkileşimli Kitap Okuma Programı: İzmir’de ilk defa anaokulumuzda uygulanan programla çocukların dil becerilerini geliştirip onları ilkokula hazırlıyoruz. Haftada 2 saat her gruba ayrı ayrı uygulanmaktadır. Kurucularımızdan Doç. Dr Tuncay Canbulat’ın modellemesini yaptığı program istatistiksel olarak denenmiş ve etkililiği ispat edilmiştir.

İngilizce

Eğitimin uluslararası boyutunda başarı için iyi bir İngilizce, daima avantaj demektir. Çocuklarımıza dünyanın kapılarını açmak için İngilizceyi destekleyen bir programla dersimizi sürdürüyoruz. Özellikle Akıllı tahta etkileşimine dayalı bir eğitim veriyoruz.

Satranç

4 yaştan itibaren uygulanmaya başlanan çalışma ilk sene itibariyle tanışma amacıyla planlanmıştır. Bu süreçte oyunun elemanları ve görevleri öğrenilir. 5 yaşta oyunda hamle kavramı, hamlelerin birbirini takip etmesi önem kazanır. Oyun sürdürülebilir düzeye yükseltilir. 6 yaşta strateji kavramı ile maç süreci öğrenilir. Kazanma, kaybetme, yenme yenilme, düşünmeyi öğrenme süreci işlenir.

Robotik-Bilgisayar Programlama

5 yaşta başlatılan çalışma ile çocukların teknoloji ile doğru yoldan tanışması hedeflenir. Tabletleri izleme ya da oyun aracı olarak görmekten uzaklaşıp üretken olarak teknolojiyi ve bilgisayarları kullanma bilinci kazandırılır. Kod yazma programı için temel kavramların, sıralı düşünme ve parça birleştirme çalışmaları ile öğrencilerin hem yaratıcılık, hem parça bütün ilişkileri hem de sıralı düşünme gibi kazanımları hedeflenir. Yazılan programlar yıl sonu sergisinde sunulur.

Müzik

3 yaştan itibaren uygulanan bu branş çalışmasında işitsel algı, sesini ve nefesini doğru kullanma, yaşına uygun şarkıları öğrenme, komut alma, ritim ve vokal çalışmalarında grubun bir parçası olma, ritim algısını geliştirme, vurmalı çalgı çalışmaları ile el-işitsel algı-ritim koordinasyonunu sağlama çalışmaları uygulanır.

Görsel Sanatlar Dersi

3 yaştan itibaren başlayan programda öğrencilerimizin kas gelişimleri, el becerileri, yaratıcılıkları, renk ve çizgi algıları üzerinden müfredatlarıyla uyumlu çalışmalar başlatılır. Kağıt katlamadan seramik hamuruna çeşitli materyallerin kullanımı ile hem dokunsal hem de 2-3 boyutlu düşünme çalışmaları uygulanır.

Neşeli Bilim Dersi

Miniklerimiz matematik ve feni bizimle sevsinler Öğrenmeyi sevmek ve öğrenmek, İBÇ’nin temel ilkesidir. Öğrencilere fen ve matematiği erken yaşlarda eğlenceli etkinlikleriyle sevdirmeyi, aktif öğrenme yoluyla bilimin tüm süreçlerini yaşama imkanı vermeyi amaçlayan etkili ve esnek bir ders programıdır. Dev boyutlu sabun köpükleri oluşturulması, güneş ısısı deneylerinin yapılması, parmak izi tespiti gibi bütün etkinliklerin amacı öğrencilerin hayal gücünü harekete geçirmektir. Neşeli Bilim programında, fen ve matematik bilimsel süreçlerle birleştirilmiş olarak uygulanır.

Yaratıcı Drama

3 yaştan itibaren başlatılan bu uygulamada öğrencilerin sosyal duygusal yönlerinin gelişimi esas alınır. Empati, hayal gücünü olumlu kullanma, kendini ifade edebilme, duygularını ve düşüncelerini aktarabilmeleri hedeflenir.

Akıl-Zeka Oyunları

Akıl ve zeka oyunları dersiyle çocukların mantıklı düşünme, problem çözebilme becerilerini artırmayı hedefliyoruz. Pek çok kutu oyunu ve güncel yaşam sorularıyla bu süreci sınıf öğretmenlerimizin uzmanlığında yürütüyoruz.

Scamper

Scamper, yaratıcı düşünmenin geliştirilmesinde kullanılan uygulanması kolay, eğlenceli bir beyin fırtınası yöntemidir. Çocuklara farklı düşünme, hayal kurma ve sezgilerini kullanarak özgün ürünler ortaya koyma şansı verir. Scamper tekniği kullanılarak yapılan Göster-Anlat etkinliğinde çocuklar nesnelerle ilgili açık uçlu soruları cevaplandırırlar. Bu sorular bir anlamda farklı düşünme becerilerini kazandırmaya yönelik itici bir güçtür. Çocukların düşüncelerini geliştirip onlara keşif yapabilme cesareti kazandırır, yaratıcılıklarını geliştirmeleri için pratik yapma olanağı sağlar.

pic-30